x
DWB Internet heet nu Webbureau Holland

Drupal 7 komt eraan!

De verwachting is dat het nog een week of 8 zal duren: begin september zal de definitieve versie 7 van Drupal verschijnen. Binnen Webbureau Holland is Drupal 7 inmiddels uitgebreid beproefd.

Zoals geldt voor elke major drupal upgrade, betekent ook de komst van Drupal 7 een flinke stap voorwaarts voor website-eigenaren en sitebeheerders. Met name op het gebied van gebruiksvriendelijkheid maakt deze nieuwe Drupalversie een grote stap voorwaarts.

De ruim 800 programmeurs die hebben meegewerkt aan de groei van D6 naar D7 hebben een huzarenstuk afgeleverd waarbij de gehele beheerderskant van Drupal opnieuw is ingericht om tot een aanzienlijke verbetering te komen van de gebruikersvriendelijkheid van het CMS.

CCK maakt in D7 deel uit van de core van Drupal waarmee de integratie verder is geoptimaliseerd. Verder is Drupal 7 voorzien van uitgebreide geautomatiseerde testopties waarmee de ontwikkeling van Drupal core- en contributed code verder is geprofessionaliseerd. Een uitgebreid overzicht van de veranderingen en verbeteringen in Drupal 7 volgt binnenkort op deze plaats.