x
DWB Internet heet nu Webbureau Holland

Heeft je Drupal website een upgrade nodig?

Is je website, webshop of applicatie toe aan een nieuwe Drupalversie?

Er is een verschil tussen een Drupal upgrade en een Drupal update.

Een update (een minor release): 

Een update brengt een site van de ene minor versie naar de volgende minor versie. Voor een Drupal 7 site bijvoorbeeld van versie 7.54 naar 7.55. Voor een Drupal 8 website bijvoorbeeld van versie 8.3.2 naar 8.3.3.
 
Updates verschijnen met regelmaat, Sinds Drupal 8 is verschenen, gebeurt het tweemaal per maand. Deze updates bevatten bug fixes en nieuwe features en lossen security-problemen op.  
 
De site blijft, na een update, goed functioneren. Dat wil zeggen: updates zijn backward compatible. 
 
Afhankelijk van de grootte van je website, webshop of webapplicatie en de behoefte of noodzaak biedt Webbureau Holland veiligheids-en module updates van Drupal 7 of 8 aan vanaf € 310,- per jaar (2 keer per jaar de laatste versie updaten van Drupal).
 
Voor de ene site is het voldoende om twee keer per jaar te updaten naar de laatste versie.  Voor de andere site is het belangrijk om dit wekelijks of maandelijks te doen. Samen kunnen we bespreken wat voor jouw organisatie of bedrijf het meest van belang is.  Het regelmatig implementeren van updates wordt doorgaans geregeld in een onderhoudsovereenkomst.
 
Is het een tijd geleden dat de site is geupdate dan is het belangrijk dit zo spoedig mogelijk door ons te laten verzorgen. De site heeft dan belangrijke veiligheids updates gemist.
 
Welke update plannen biedt Webbureau Holland? zie (update-plannen). Je hebt al een Drupal-abonnement vanaf € 310,- per jaar. Je bent verzekerd van een veilige en up-to-date versie van Drupal. 
 

Een upgrade (een major release): 

Een upgrade brengt een site van de ene major versie naar de volgende. Bijvoorbeeld van Drupal 6 naar 7 (of 8). Of van Drupal 7 naar Drupal 8. 
 
Het verschil tussen major versies is veel groter dan tussen minor versies. Zo is tussen Drupal 7 en 8 een groot deel van de Drupal software geheel herschreven.
 
Upgrades zijn niet backward compatible. Dit betekent dat voor een upgrade van je website de nodige aanpassingen nodig zijn om deze na de upgrade weer goed te laten functioneren. Vraag ons gerust naar de kosten en mogelijkheden. 
 

Kunnen wij je helpen?

Bel 0640221185 of mail neem contact op