x
DWB Internet heet nu Webbureau Holland

Over Drupal

Wat is Drupal?

Drupal is een open source software met een sterk CMS. Je kunt met Drupal snel en probleemloos de content van je bedrijfswebsite maken, beheren en aanpassen. Met Drupal bezit je een toegankelijke en gebruiksvriendelijke website.

Toolbox

Drupal bezit een zeer uitgebreide toolbox waarmee -in het scherm van de browser en zonder enige technische kennis- een website 'in elkaar' kan worden geklikt. En dan hebben we het niet over een kinderachtige website, maar robuuste websites waaraan hoge veiligheidseisen worden gesteld, met eventueel tienduizenden gebruikers, een fijnmazig permissiesysteem, de mogelijkheid om custom content types aan te maken, overzichten van content op zelfgedefinieerde criteria, en veel meer. Desgewenst kan op deze manier een complete webshop worden gebouwd.

Applicatie framework

Tenslotte heeft Drupal een uitgebreide, robuuste en doorgewerkte API (Application Programming Interface). Met dit gereedschap kan de applicatie-ontwikkelaar / PHP-ontwikkelaar relatief snel elke gewenste applicatie bouwen op het Drupal platform. 

Dit maakt Drupal tot een ongekend krachtig, robuust, flexibel en multi-inzetbaar website platform en CMS en uniek in z'n soort.

Wat zijn de sterke kanten van Drupal?

Krachtige API

Drupal beschikt over een krachtige en robuuste API waarmee het mogelijk is vrijwel elke applicatie te realiseren. Die maakt Drupal geschikt om als framework te dienen voor praktisch elke applicatie. 

Uitbreidingsmodules

Dankzij genoemde API is er in de bijna 22 jaar dat Drupal bestaat een bibliotheek van meer dan 17.000 uitbreidingsmodules ontwikkeld, die elk hun eigen functionaliteit toevoegen en die naar behoefte kunnen worden ingezet. Voor alle algemeen voorkomende functionaliteit biedt Drupal inmiddels een bestaande module die met enkele muisklikkken kan worden ingezet, voor zeer specifieke functionaliteit kunnen uitbreidingsmodules op-maat worden geschreven.

Veiligheid

Drupal is ontworpen met de veiligheid van het systeem voorop gesteld. Daarom wordt Drupal wel Secure by Design genoemd. Een full committed security team van zo'n 40 personen is doorlopend bezig om de veiligheid van Drupal en de uitbreidingsmodules te onderzoeken en te verbeteren.   

Schaalbaarheid

Een Drupal website is relatief eenvoudig en vrijwel onbeperkt op te schalen, zowel wat betreft capaciteit als wat betreft omvang. Load balancing, geavanceerde caching en CDN integratie zijn mogelijk.

Community eigenschappen

In de begintijd van Drupal is de software ontworpen om te fungeren als community platform. Deze eigenschap heeft Drupal altijd behouden en verder uitgewerkt, zodat het systeem zich bij uitstek leent voor webprojecten waarin grote gebruikersgroepen een rol spelen. Drupal kent out-of-the-box een uitgebreid en fijnmazig permissiesysteem. Blog-, forum- en groepfunctionaliteit zijn in de vorm van uitbreidingsmodules beschikbaar.

Maturity

Drupal bestaat sinds 2001 en heeft in de bijna 22 jaar van z'n bestaan een hoge graad van maturity bereikt. Met een developer community van meer dan 35.000 personen, een bibliotheek van meer dan 17.000 uitbreidingsmodules en inmiddels mogen we stellen dat Drupal een volwassen CMS en applicatie framework is.

Open source licentie

Drupal is open source software en brengt dus geen licentiekosten mee. 

De voordelen van Drupal

Krachtig en flexibel CMS

Geen enkel bestaand CMS is zo flexibel en aanpasbaar als Drupal.

Drupal helpt je SEO

Hoge Google rankings zijn in elke online strategie belangrijk. Drupal helpt!

100% mobile-ready

Out-of-the box is de laatste Drupalversie geheel mobile-ready. .

Open source

Open source betekent: grotere veiligheid en bedrijfszekerheid en lagere kosten.

Drupal is snel

Je bezoekers houden van snelheid, Google houdt van snelheid en Drupal ook!

Extreem veilig

Door security by design is Drupal zonder meer het meest veilige CMS ter wereld.

20.000 modules

Drupal is uit te breiden met elke denkbare functionaliteit.

content-organisatie

Organiseer, rubriceer, zoek, vind en publiceer content zonder problemen.

Kunnen wij je helpen?

Bel 0640221185 of mail neem contact op