x
DWB Internet heet nu Webbureau Holland

Module Highlight: Backup and Migrate

Eenvoudig en geautomatiseerd je Drupal database backuppen

Naast de 'core'-mogelijkheden die Drupal out-of-the-box biedt, is de functionaliteit van Drupal op alle mogelijke manieren uit te breiden met een arsenaal van bijna 10.000 uitbreidingsmodules. En dagelijks wordt dit aantal groter. Periodiek lichten wij hier een uitbreidingsmodule uit om deze nader te bekijken. 

De Drupal module Backup and Migrate maakt als sinds 2007 deel uit van Drupal's arsenaal aan uitbreidingsmodules. Inmiddels wordt de module door ruim 100.000 websites gebruikt.

Wat doet deze module?

Backup and Migrate module geeft sitebeheerders de mogelijkheid om de database van de site eenvoudig te backuppen en te restoren. Dit kan door middel van een handmatige opdracht of door het systeem op geplande tijden automatisch een backup te laten genereren.

De module biedt de mogelijkheid om zich te beperken tot bepaalde tabellen, zodat overbodige data buiten de backups gehouden kan worden; denk bijvoorbeeld aan cache- en zoekindex tabellen. Backup and Migrate is beschikbaar voor Drupal versie 5, 6 en 7.

Wat zeggen de developers zelf?

Backup and Migrate simplifies the task of backing up and restoring your Drupal database or copying your database from one Drupal site to another. It supports gzip, bzip and zip compression as well as automatic scheduled backups.

This module makes the task of backing up your Drupal database and migrating data from one Drupal install to another easier. It provides a function to backup the entire database to file or download, and to restore from a previous backup. You can also schedule the backup operation. Compression of backup files is also supported.

Wat zeggen wij?

Een mogelijkheid voor het maken van database backups is onmisbaar voor website beheerders. Wie ooit -door een technische storing, een menselijke fout of op een andere manier- te maken heeft gehad met dataverlies, zal het moment waarop hij het verlies ontdekte niet snel zijn vergeten. Voor de particulier zeer vervelend, maar voor een ondernemer kan verlies van data omzetverlies betekenen. De Backup and Migrate module is om deze reden een aanrader. 

Het is daarbij wel verstandig om rekening te houden bij de kanttekeningen die de developers zelf noemen: B&M slaat de backups op de server op, waarbij je je ervan zult moeten verzekeren dat toegang van buitenaf tot de backups (en daarmee tot mogelijk vertrouwelijke data) onmogelijk is binnen je eigen serverconfiguratie. Tevens adviseren de developers om voor je backupsysteem niet te leunen op Backup and Migrate alleen.

Developers: ronan
Drupal versies:  5, 6, 7
Afhankelijkheden: geen
Links:
Categorie: AdministrationDeveloperDrushImport/ExportThird-party IntegrationUtility