x
DWB Internet heet nu Webbureau Holland

5 x goed

5 redenen om voor Drupal te kiezen

Is Drupal het beste bestaande Open Source content management systeem?
Het enige juiste antwoord op die vraag luidt: 'Dat hangt er vanaf welke eisen u en uw website stellen aan een CMS'.

Wel vast staat dat Drupal in het algemeen beschikt over een aantal sterke kwaliteiten: kracht, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid; daarbij wordt het ondersteunt en vooruitgestuwd door een grote en inventieve developer community, die maakt dat de functionaliteit voortdurend wordt uitbreid.

Onderstaand 5 kwaliteiten waarin Drupal met name uitblinkt. Voor een compleet feature-overzicht, zie: features overzicht.

 1. Gebruiksvriendelijkheid
  Waar sommige CMS systemen u als gebruiker overladen met opties en mogelijkheden, laat Drupal u door het bos de bomen wel zien: de administratie-interface laat zich volkomen aanpassen aan het doel waarvoor u het CMS wilt gebruiken: als uw bedoeling is om de inhoud van bestaande pagina's in uw site af en toe aan te passen, dan wordt u niet lastig gevallen met blog-, forum-, workflow en permissie-opties.
  In Drupal 6 is de gebruiksvriendelijkheid opnieuw verbeterd: toepassing van Ajax maakt een meer intuitieve bediening van de administratie-interface mogelijk met kortere wachttijden.
     
 2. Schaalbaarheid en configureerbaarheid
  Drupal is in hoge mate configureerbaar en schaalbaar en is daardoor in te passen in zowel kleinere informatieve websites als in grote corporate sites als in kleine sites die moeten kunnen doorgroeien. Het kan dienst doen as praktisch CMS, als weblog, forum, catalogus en community platform, terwijl het zich door uitgebreide permissie- en workflow eigenschappen uitstekend leent als intranet platform.
      
 3. Zoekmachine-vriendelijkheid
  Omdat de broncode die door Drupal wordt gegenereerd technisch voldoet aan de webstandaards, zijn Drupal websites uitstekend indexeerbaar door zoekmachines. Daarnaast is veel modulaire SEO functionaliteit beschikbaar voor Drupal die als doel hebben om de vindbaarheid van uw website te verbeteren: zo kunnen metatags per-pagina worden aangemaakt, kunnen schone, keyword-rijke interne urls worden gebruikt
     
 4. Taxonomy
  Een eigenschap waar Drupal met name beroemd om is zijn z'n taxonomie-mogelijkheden.
  Taxonomie is een methode om content te organiseren / structureren, en wel zodanig dat deze maximaal toegankelijk is. Het kan gezien worden als tegenhanger van het traditionele hiërarchisch structureren van informatie.
     
  Taxonomie in Drupal ondersteunt  een willekeurig aantal vocabulaires en de mogelijkheid zowel thesaurische als taxonomische relaties binnen vocabulaires aan te leggen. Vocabulaires kunnen vastgelegd worden of d.m.v. gebruikersinput (free tagging) ontstaan.
  Waar het gaat om taxonomie is Drupal waarschijnlijk het best geëquipeerde OS CMS dat momenteel beschikbaar is.
     
 5. Drupal is Open Source software
  Drupal is Open Source software en wordt als zodanig voortgestuwd door een grote en diverse developers comunity. Hierdoor zijn de continuiteit en kwaliteit van Drupal gewaarborgd.
  Daarnaast heeft het Open Source karakter voor u als klant een gunstig effect op de kosten van het gebruik van Drupal.