x
DWB Internet heet nu Webbureau Holland

Upgrade naar Drupal 8
Gepost op 14 januari 2019

Een upgrade van Drupal 6 of Drupal 7 naar Drupal 8 brengt je site van de ene major versie naar de volgende (het verschil tussen major versies is veel groter dan tussen minor versies). 

Upgrades zijn niet backward compatible. Dit betekent dat voor een upgrade van je website de nodige aanpassingen nodig zijn om je website na de upgrade weer goed te laten functioneren. 

Moet ik mijn Drupal 7 site upgraden?

Nee, dit moet niet! Soms is het wel raadzaam vanwege de vele voordelen (zie onder: waarom een upgrade naar Drupal 8). Het voordeel is wel dat je de komende 5 jaar af bent van een upgrade (major versies). Je hoeft enkel nog te updaten (minor versies).

Heb je een verouderde versie van Drupal 7? En heb je al een tijd je Drupal 7 website niet laten updaten? Dan kun je er voor kiezen je website direct te laten upgraden naar Drupal 8.

Wat is het verschil tussen een update en een upgrade

Moet ik mijn Drupal 6 site upgraden?

Ja, sinds februari 2016 verschijnen er geen security patches meer voor Drupal 6 en is je Drupal website, Drupal webshop of Drupal webapplicatie niet langer veilig te noemen. Laat nu je website upgraden want op dit moment is je site niet veilig voor hacks, gegevensdiefstal en bugs en loopt de continuiteit van je Drupal site in gevaar.  

Waarom een upgrade naar Drupal 8:

  • Drupal 8 is de meest recente major versie van Drupal.
  • Drupal 8 brengt een groot aantal verbeteringen met zich mee ten opzichte van de vorige Drupal versies. 
  • Drupal 8 is geheel mobile ready. Frontend zowel als backend!
  • Content auteurs hebben het bovendien makkelijker dan ooit, dank zij bijvoorbeeld in-place editing.
  • Meertaligheid en HTML5 zitten bij Drupal 8 tot in de haarvaten.
  • Om nog maar te zwijgen van alle verbeteringen voor ontwikkelaars, waardoor deze nog sneller, meer gestandaardiseerd en dus doeltreffender en kosteneffectiever kunnen werken.
  • Drupal 8 is geschikt voor grote maar ook voor kleine websites, webshops en applicaties.
  • Volgens Dries Buytaert, oprichter van de Drupal gemeenschap, zijn in Drupal 8 maar liefst 200 verbeteringen doorgevoerd t.o.v. Drupal 7.

Webbureau Holland

Wij zijn een team van 7 Drupal developers en 1 projectmanager. Al 13 jaar, sinds de oprichting van Drupal, zijn wij gespecialiseerd in open source CMS Drupal.

Wij ontwerpen en ontwikkelen eenvoudige maar ook hoogwaardige complexe Drupal systemen. Door op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen passen we de nieuwste technieken toe. We houden wel van een uitdaging!

Ons doel is om een complexe website zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor de gebruiker en de bezoeker van de website

Wij werken voor kleine-, middelgrote-, en grote bedrijven. Ook bekende merken (TNT, Rabobank, ASR en NS), overheden, internationale ondernemingen, universiteiten en zorginstellingen kiezen voor Webbureau Holland (zie portfolio).  

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:00 uur tot 18:00 uur. Bel: 06-40221185 of mail naar contact@webbureauholland.nl. Voor spoedgevallen zijn wij 24/7 bereikbaar: laat een bericht achter op 06-40221185 om teruggebeld te worden of mail naar spoed@webbureauholland.nl.