x
DWB Internet heet nu Webbureau Holland

Tijd voor Drupal 6!

Drupal 6 verscheen in februari van dit jaar en heeft net als elke nieuwe release een korte `rijpingsperiode` nodig gehad om tot wasdom te komen. Inmiddels kunnen we zeggen dat Drupal 6 klaar is om als productieplatform te worden ingezet.

Modules

Een belangrijke reden waarom het inzetten van een nieuwe versie kort na verschijnen onvertandig is, is het feit dat veel van de additionele modules nog niet zijn meegegroeid naar de nieuwe versie. Nieuwe versies van Drupal zijn in principe niet backward compatible, zodat de oude modules vaak niet zullen werken in een nieuwe Drupal versie.

Nu, 4 maanden na verschijnen van Drupal 6, zijn van de meeste belangrijke modules de versie upgrades verschenen. Hoewel je kunt discussieren over de vraag wat belangrijke modules zijn, wordt een aantal modules vrijwel standaard in elk website project gebruikt: CCK, Views, TinyMCE, PathAuto, Imce....

Nu van al deze modules versie-6 upgrades beschikbaar zijn, is D6 een serieuze kandidaat geworden bij het kiezen van de geschikte versie voor komende website projecten.

Security release

Verder is deze week, na de eerste kort na verschijning van versie 6, een tweede security release uitgebracht. Het gaat hier om een upgrade waarin potentiele veiligheidsproblemen zijn opgelost.