x
DWB Internet heet nu Webbureau Holland

Drupal 8 release datum: 19 november 2015
Gepost op 6 november 2015

Het heeft 5 jaar geduurd voordat de wereld een nieuwe major Drupal mocht verwelkomen, maar 19 november is het dan zover. Op die dag zal definitief Drupal 8 verschijnen.

Dat heeft de Drupal Association op 30 oktober bekend gemaakt. Men houdt nog een kleine slag om de arm door te spreken van een geplande release maar algemeen wordt 19 november als definitief beschouwd.

Herschreven

Aan Drupal 8 is bijna 5 jaar gewerkt door een wisselende groep ontwikkelaars, in totaal 3300 in getal. De voornaamste reden waarom de nieuwe Drupal versie zo lang op zich heeft laten wachten is dat in 2011 is besloten om een groot deel van Drupal geheel te herschrijven. Het doel hiervan was om Drupal's code base meer in lijn te brengen met de huidige standaarden voor software ontwikkeling. 

Release candidates

Sinds 7 oktober heeft de Druppal Association release candidates uitgebracht voor Drupal 8. Release candidates zijn vrijwel voltooide versies van de software, bedoeld om 'in het wild' getest te worden en waar nodig nog bijgeschaafd. Doorgaans beslaat de periode van Drupal release candidates slechts enkele weken. Inmiddels zijn 3 release candidates uitgebracht.

Meer informatie over Drupal 8?

Meer informatie over Drupal 8 kunt u vinden op onze Drupal 8 website, www.drupal-8.nl.