x
DWB Internet heet nu Webbureau Holland

Drupal 8.2 verschijnt 5 oktober
Gepost op 14 september 2016

Drupal 8.2.0 zal op 5 oktober 2016 verschijnen. Het gaat om de 2e minor release sinds Drupal 8 in november vorig jaar het daglicht zag.

Drupal 8.2.0 is een minor release, ook wel feature release genoemd. De laatste feature release was 8.1, die verscheen in april van dit jaar. En zoals de naam feature release al aangeeft zullen in deze Drupal-versie een aantal nieuwe (soms opzienbarende) features worden geintroduceerd. Een kleine greep:

 • Outside-in functionaliteit
  De Drupal core developers streven er naar om Drupal configuratie zo gemakkelijk mogelijk te maken. Onderdeel daarvan is dat configuratie zoveel mogelijk direct binnen de webpagina's zelf gedaan kan worden. Lees het artikel Drupal gaat binnenstebuiten! voor meer informatie.
     
 • BigPipe
  BigPipe technologie stelt websites in staat om aanzienlijk sneller in de webbrowser van de bezoeker te laden dan voorheen het geval was. Dit doet BigPipe door de webpagina op te delen in kleine stukken en deze simultaan naar de browser te pipelinen.
     
 • Uitgebreide workflow opties
  Dit is functionaliteit die voorheen alleen met de Workbench uitbreidingsmodule te bereiken was. Waar voorheen content alleen de status 'Published' of 'Unpublished' kon hebben, staat het de sitebeheerder nu vrij om workflow statussen aan te maken. Met workflow transitions kan vervolgens de feitelijke -custom- workflow worden aangemaakt.
     
 • Verbeterde upgrade mogelijkheden
  Waar het vroeger een ingewikkeld proces was om Drupal te upgraden over 2 major versies (bijvoorbeeld van 5 naar 7) is dat dankzij de migrate (en aanverwante) module aanzienlijk eenvoudiger geworden.
     
 • Meerdere usability verbeteringen
  Waaronder verbeterde inline form errors, opnieuw verbeteringen voor content auteurs.
     
 • API-verbeteringen
  Een lange lijst aanpassingen en nieuwe features in de diverse API's. Met name goed voor developers.

Al-met-al is Drupal 8.2 een release om naar uit te kijken!