x
DWB Internet heet nu Webbureau Holland

Hoe vaak moet een Drupal website worden ge-update?

Een eenduidig antwoord op deze vraag is er niet. De frequentie waarmee je besluit om updates voor je Drupal site te laten uitvoeren is afhankelijk van allerlei zaken, waarvan dit enkele belangrijke punten zijn:

 • Wat is het risicoprofiel van je website?  
  Met andere woorden, hoe kwetsbaar is je site voor hackers en andere kwaadwillenden? Maken veel ingelogde gebruikers met verschillende permissieniveaus gebruik van de site, worden persoonlijke gegevens op de server opgeslagen, worden op de website zelf creditcardbetalingen afgehandeld? Dit zijn typisch enkele zaken die het risicoprofiel van je site verhogen.
     
 • Wat is het risicoprofiel van je bedrijf?   
  Het zal duidelijk zijn dat bijvoorbeeld een landelijk bekende bank meer risico loopt op acties van kwaadwillenden dan de lokale feestwinkel. Bovendien zou voor eerstgenoemde de (reputatie)schade veel groter zijn.
     
  Met name hebben die bedrijven een hoog risicoprofiel die:
  - Grote bekendheid hebben
  - Controversiele (politieke) standpunten vertegenwoordigen
  - Data herbergen die geldwaarde vertegenwoordigen

Waar we voor brochure-achtige websites vaak adviseren om deze 2x per jaar te laten updaten, zullen we frequentere updates aanraden naarmate het risicoprofiel van bedrijf en website hoger zijn. 

De optie met de hoogste waarborg wat betreft veiligheid zijn onze doorlopende updates, waarbij alle updates (core en contrib) steeds binnen 24 uur na verschijnen worden doorgevoerd in je site.